måndag 2 januari 2012

Jag vill ha mer klöver!

Jag bara älskar detta tyg! Grönt är ju lite av min favoritfärg, och detta är ju bara jätte fint. Synd att jag bara köpte en liten bit av detta, och det nu är slut, tror inte det finns att köpa längre heller. Men det gör ju att man värdesätter plagget lite mer! Och jag funderade länge innan jag bestämde vad jag skulle sy.
Tyget kommer från michas stoffecke och mönster är Ines från Ottobre nr 1/2011, stl 110.
När jag använde detta mönster för att rita om till en klänning så blev jag lite sugen på att sy en Ines efter mönstret också. Förutom någon konstig lapp med broderier med pärlor på ärmen.
Det var första gången jag kantade med Jersey. Det var en ny krullig upplevelse. Dessutom visste jag inte riktigt hur mycket jag skulle töja när jag sydde. För lite blev det första gången, inte snyggt, föredrar en halslinning som ligger platt. Jag gjorde om, och det blev ganska bra till slut, inte perfekt, men ok.
Ska jag sy denna igen ska jag göra annorlunda med dragskon. Onödigt krångligt tycker jag.
Klänningen jag visade i förra inlägget gick hem hos fröken A, hon ville ha den genast när jag visade den. Vi får se vad hon tycker om denna, den har ju långa ärmar.

3 kommentarer:

 1. Å vad fin! Jag gillar dragskon jättemycket, den uppdaterade en tröja från basic till en med jättefina detaljer. Och tyget är superfint i modellen. Jag tycker också att det är svårt med halsringningarna, ofta ser de fina ut som nysydda och sen efter första tvätten är det inte lika fint längre.

  SvaraRadera
 2. vilken superdupersnygg tunika! Gillar den massor! Visst är tyget härligt! Köpte på mig två meter :)

  SvaraRadera
 3. Tack för era fina kommentarer.
  Ja, visst blev det fint, skulle kunna tänka mig en likadan själv. Hoppas halslinningen håller sig i ok skick.
  Du var smart du Anna som köpte på dig 2 meter!

  SvaraRadera