måndag 31 januari 2011

UFO's

(Unfinished objects)
Inget nytt är färdigställt sen sist. Och inget gammalt heller för den delen.
Men jag har påbörjat en kofta till dottern. Men eftersom jag varit osäker på om jag stickar rätt så lade jag undan den stickningen en stund och påbörjade en mössa till samma person i stället.
Tänkte visa lite vad jag har för projekt i mina gömmor. Jag insåg vad mycket pengar jag lägger på garner som jag inte använder. Jag har ju en hel del nystan som blivit över också, restgarner, och nystan jag köpt till nått speciellt som jag inte änns kommer ihåg längre. Och nystan jag köpt till nått speciellt som jag kommer ihåg, men inte har lust att göra längre, eller i alla fall inte just nu.
Så nu får jag ta och skärpa mig och försöka använda de garner jag har hemma! Ekonomin är ju bergränsad, och inte lär den bli bättre nu när man ska vara mammaledig ett tag framöver.

Detta är mitt första virkprojekt någonsin. Jag lärde mig virka för att kunna göra en filt i mormorsrutor. Detta är nu dryga två år sedan och filten är inte klar ännu. Jag är klar med rutorna, men på drygt hälften av rutorna är inte trådarn fästa.
Nu är frågan, om jag får en liten tjej, ska jag så färdigställa denna filt till henne då? Det skulle ju vara en filt till Alice. Jag kanske ska göra klart den och så får Alice ha den som dockfilt. För fler rutor tänker jag inte virka....


Lägg till bildtext


Detta ska bli en brödkorg. Men jag vet inte hur jag tänkte, den passar inte alls hos oss. Frågan är om någon annan i bekantskapskretsen skulle ha glädje av den, eller om jag ska repa upp allt och använde garnet till nått annat. Garnet skulle kunna bli en gallerfilt, kanske till en babypojk?

Jag vet inte om man kan kalla detta ufo egentligen. Tanken var att det skulle bli en filt till mig, men två ynka rutor, det är ju knappt änns påbörjat....Har en hel kasse med karisma jag köpt till detta projekt. Men jag tror ändå att jag vill göra denna filt till mig själv.

Detta är början på en tröja till dottern. När jag tog fram för att fota blev jag förvånad, trodde nog jag stickat mindre än jag hade, inte för att jag tycker jag kommit så fantastiskt långt, men ändå.  Men det var i somras jag påbörjade denna, och det känns inte som det är någon idé att fördigställa den nu, inte till dottern i alla fall. Minns inte vilken stl jag stickar i, men den kommer nog ändå vara för liten till Alice i alla fall. Det blir nog att repa upp och sticka en liten kofta till babyn i stället.

Detta är inget UFO egntligen. Detta är början till koftan jag nämner i början av detta inlägg. Risken finns att detta blir ett ufo om jag inte tar tag i det igen snarast.


Här ser man mönstret. Jag har nog i det stora hela stickat rätt, men någon maska fel här och var ser jag. Vet inte om jag ska repa upp och börja om, eller fortsätta. Jag ska granska det hela lite närmre för att göra en bedömning på hur stor skada det är innan jag beslutar mig i frågan.

Det är förövrigt samma kofta som Denice håller på med i denna blogg: http://minapyssligheter.blogspot.com/
Vi har visst valt ungefär samma färg på garnet, även om vi använder olika garner.


1 kommentar:

  1. Jag tycker koftan ser fin ut. Jag skulle inte orkat sticka om :-) Jag har gjort lite fel i början, men tror inte det kommer synas så väl. Tycker du ska göra klart rosa filten, superfin!

    SvaraRadera