tisdag 1 februari 2011

mössa

Nu har jag färdigställt en vårmössa till Alice. För nu börjar jag bli trött på vintern och vill verkligen att våren ska infinna sig. Lite mycket begärt så här första februari, men ändå. Det känns i alla fall avigt att sticka mer vinterplagg nu.

Mönstret till mössan hittade jag på Ravelry, det krävs medlemskap för att komma åt möntret, men medlemskapet är gratis. Jag stickade mössan i baby merino från drops och med stickor 3,5 mm. Det gick åt ca 35 g och för den som är uppmärksam så är det samma garn och färg som jag ska sticka koftan. Jag hade köpt ett nystan extra och knyckte det till mössan. Så nu hoppas jag att de nystanen jag har kvar ska räcka till koftan.


Så här glad blev Alice över sin nya mössa.

De små virkade blommorna piffar upp en hel del tycker jag. De är virkade med restgarner. Mönstret hittade jag här.

Här bjuder jag på en extrabild. Det är en mössa jag virkade för kanske 1,5 år sedan.
Mönstret kommer från boken "Väldigt virkat" av Erica Laurell. Kommer tyvärr inte ihåg vad det är för garn jag använt. Mössan blev inte alls som jag tänkt mig och den kommer aldrig användas...Jag hittade den när jag gick igenom mina UFO'n häromdagen. Den har i alla fall genererat en del skratt, så någon nytta har den ju ändå gjort.
(det är jag på bilden)

1 kommentar:

  1. Vilka fina mössor!
    Och tack för kommentaren i min blogg. Ja, jag är jättenöjd med tången trots att jag bara använt den en gång!

    SvaraRadera