fredag 8 februari 2013

Ego sömnad

Jag hade bestämt mig för att sy mer till mig själv under 2013.
Det är väl inte direkt mycket egosömnad visad i bloggen, det har inte blivit sådär jätte mycket av den varan än. Men här kommer två saker i alla fall.
En Alma blus som både är lyckad och misslyckas. Jag är jätte nöjd att jag lyckades sy den dolda dragkedjan så bra. Den syns inte alls, förutom själva kläppen att dra i. Men, blusen blev lite för kort och "bubblig" i ryggen. Men jag kommer använda den ändå. Är jätte förtjust i tyget. Ett Cori Dantini tyg jag köpte av Karinottilia fabric på syfestivalen i höstas.
Jag har fått bra tips på Facebook hur man kan komma tillrätta med bubbliga ryggar, så syr jag en Alma till kommer jag justera lite.

Nästa bild ut är ett par trosor. Jag har sytt dessa förut, men det där med vikresåren har jag kämpat med att få till. Mönstret är ett gratismönster som finns på makebra's hemsida.
Men efter lite sprättande och lite gnuggande av gå hjärnceller så fick jag till det tillslut. Äntligen ska jag få användning av all min vikresår jag köpt på mig från Etsy! Hurra! För fler trosor kommer det definitivt bli, både till mig själv och dottern.2 kommentarer:

 1. Snygga grejer!
  Har du något bra mönster på trosor till barn? Dottern vill ju också ha efter att jag sydde ett par med elefanter till mig själv! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska sy barntrosor av gamla mönster från ottobre tänkte jag. 4/2004 och 6/2010.

   Radera