söndag 27 januari 2013

Två kalas och tre kjolar

I dag har det varit fullt upp. Storasyster var bjuden på inte mindre än två barnkalas på samma dag. Som tur var krockade de inte med varann. Men det tog på krafterna, tjejen somnade i soffan ca 1,5 timme före läggdags.
 Vad passar väl inte bättre än en kjol i present till två nyblivna 5-åringar?
Tyget med Tingeling har legat i mina gömmor ganska länge och A har länge önskat sig nått uppsytt till sig i det. Men jag har inte riktigt kommit på vad. Nu lyckades jag få det att räcka precis till dessa tre kjolar. Två till de nyblivna 5 åringarna och en till A.

Det är sytt med samma mönster som jag använt här och här. Tycker det blir söta kjolar, perfekta till prinsessiga tjejer i 4-5 års åldern. Kanske skulle prova det med vävt tyg nästa gång?

Jag hoppas att nästa kjol som presenteras i bloggen är till mig. har köpt ett par kjolmönster och lite tyger som är planerade kjolar till mig.

4 kommentarer:

  1. Vad fina! Den modellen på kjol är så härlig. Har du köpt Karins nya kjolmönster?

    Jag önskar att Corinne använde kjolar mer, har sytt två till henne som mest bara ligger. Det är kul att ge bort egensytt också, Theodor var på kalas idag, och då sydde jag en mössa som han fick ge kompisen, tillsammans med en köpt film. När jag hämtade honom så tackade mamman för mössan speciellt. Jag sa något om att jag hoppades att den skulle passa eftersom den blivit lite stor. Då blev hon alldeles till sig och sa tt frågan hon hade tänkt ställa var var jag köpt den. Jag blev rätt glad :-D

    SvaraRadera
  2. Visst är det kul att ge bort hemma gjort! En mössa är ju en perfekt present, den ideén kanske jag tar efter till nästa kalas. :)

    Ja, det ena kjolmönstret jag köpt är köpt från Karin, den nya från Sewaholic. Jag har fastnat lite för de mönstren. Det körs ju en sewalong på den kjolen som jag hade tänkt följa. Men jag har tusen planer och väldigt lite tid, men sewalongen finns ju kvar.

    SvaraRadera