torsdag 24 januari 2013

Grattis Victor 1 år

Nu har brorsonen gått och blivit 1 helt år. Tänk vad fort tiden går!
Såklart fick han mjuka paket av sin faster. Stackarn, inga roliga leksaker här inte. Jag får bättra mig kommande födelsedagar helt enkelt.
En kudde och en body blev det i present.

Till kudden fick jag äntligen använda lite av de fina fat quater buntar jag handlat på mig. (fq är en fjärdedels yard av tyg, delat en gång på längden och en gång på bredden) Jag älskar att handla fat quater buntar, de är redan färgmatchade och de är perfekta att använda till mindre projekt. Fast fram nu har jag mest sparat på dem.
Som vanligt kommer man på sista stund, dvs precis innan man ska åka på kalas att man glömt fota. Jag inser nu att jag inte har fotat baksidan, som visserligen bara är sydd i ett tyg. (är du nyfiken kan jag berätta att det är den du ser med zabran, nere i mitten)
Dessutom inser jag att jag kunde gott haft en lite mysigare, mjukare miljö för kudden att vara i under fotograferingen, förslagsvis en säng eller en soffa. Men det fick bli den vanliga fotoplatsen, på köksbordet.
Det var kul att prova på att sy lite lappar. Och applikation. Tror det tog mig strax under en timme att sy runt bokstäverna. Men det var det lätt värt, för jag är nöjd med resultatet, även om jag inser att lite övning inte skadar.
I sidan sydde jag ett blixlås. Inte ett osynligt, utan ett vanligt, men lite dolt. Heter det kanske så, dolt blixtlås? Eller är kanske dolt blixlås och osynligt blixtlås samma sak? Detta är i alla fall sytt med ett vanligt blixtlås, som jag dolde lite. Men det har jag såklart glömt fota.Och så måste Victor såklart ha en body med Super Mario på! Den är i stl 86 så han förhoppningsvis kan ha den i sommar också. Annars är den mest tänkt till en solsemester han ska åka på snart, därav kortärmat mitt i smällkalla vintern.
Jag har märkt att jag mest kantar med rött. Stoff och stils röda muddväv i trevik är det som körs mest här hemma helt enkelt. USA känslan som blev på ärmarna är dock inte planerade. Mönstret kommer från Ottobre 6/2012. Om jag inte miss minner mig.Nu ska jag värma mig vid brasan en stund och drömma mig bort till sommaren och värmen.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina saker du gjort! Finare än några hårda plastleksaker!
  Hur lång tid tog det att göra kudden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj jag vet inte. Det är lite pyssel att få den klar. Men två kvällar höll jag nog på. Gissar på ca 4 timmar.

   Radera
 2. Oj vad fin kudden blev!! Kom på att jag glömt fråga dig också om du fått till det med bandkantaren? Jag är lite inne på en cp snart, till sommaren måste det bli av i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Tack! Kudden blev jag jätte nöjd med. Har sytt en till Elsa också, som snart kommer i bloggen.

  Jo, det funkar fint med bandkantaren nu. Jag kantar oftast med sos mudd, och kör på tre vik (man kör in en pappersremsa i bandkantaren och skär remsan 1 cm smalare än annars) jag tycker resultatet blir bäst med mudd, i alla fall i halslinningar. (jag får inte till det med 4-vik och mudd, därför 3-vik)
  Man får vara beredd att lägga lite tid på att lära känna sin cover pro/elna 444 om man köper en sån. Den är lite knepig och kan tyckas lynnig, men sen när man kan den är den toppen!
  Min elna är en maskin jag absolut inte vill vara utan! Men i dag hade jag nog hellre lagt de pengarna på en ordentlig symaskin i stället. Min är bra, men enkel (HQ emerald 116)
  Men du har ju en ny fin symaskin!

  SvaraRadera