måndag 27 augusti 2012

Kjol till 4-åring

Allt med rosa, glitter, prinsessor, och älvor går hem bra hos min stora tjej.
Länge, alldeles för länge har jag lovat att sy henne en kjol. Eller egentligen två. Nu är i alla fall den första klar.
Men inspiration av en snurrkjol en kompis till mig hade som liten samt en måttabell och en hel del gluttande på "Gekkos" blogg ritade jag ett mönster.
Och i dag klippte vi tillsammans tyget och sen fick jag "hjälp" att sy ihop kjolen. I alla fall ända tills "Lilla prinsessan" började på Barnkanalen, sen jag fortsätta själv.
Tyvärr ska man väl inte sy när man inte är i form. Men en ond hals och snorig näsa så var det många konstiga saker som hände. Tex lossnade en nål (!) från overlocken. Sen en stund senare körde jag av samma nål. Jag försökte sy ner sömsmånen vid midjemudden med min elna. Men efter tre försök gav jag upp, sömmen blev inte fin.
Jag gjorde det lätt för mig och körde en rå overlockad kant längst ner. Här använde jag en cerise brodyrtråd. Det syns inte så väl på bilden, men det blev fint med den extra glansen.
Hade jag fått välja hade muddväven varit cerise eller lila. Men nu var det inte jag som bestämde.
Tyget är köpt på "tygsamlarna" en facebookgrupp. Jätte sött tyg, vet inte om det syns på era skärmar, men det är glitter på det, till 4-åringens stora förtjusning.
Mudden är från michas Stoffecke i Tyskland.
Mest nöjd är jag med mönstret, att den blev en så bra kjol.
Dottern ville knappt ta av sig kjolens efter hon provat den. Därför fick det bli en snabb fotografering, utan strykning för det var bråttom! Därav bilder med kamera mobilen och skrynkel.

1 kommentar:

  1. Åh, den blev jättesöt! Nu blev jag sugen på att sy något enkelt, inte den där jäkla jackan ;-) Det är bara för att förarbetet är så trist. Tyget är verkligen gulligt, förstår om stortjejen valde det :-)

    SvaraRadera