torsdag 14 april 2011

Sockar på hjärnan! Mars månads sockar

Jag har fått sockar på hjärnan!
Jag gillar att sticka och virka sånt som är användbart, och vad är användbart om inte sockar är är det?
Dessutom är jag ju förtjust i sånt som går ganska fort att göra klart, och sockar är ju inte så stora. Dessutom blir de sällan tråkiga mitt i, det händer ganska mycket i stickandet, det är inte så många tråkiga transportstäckor.

Jag har kikat lite tidigare på stickameras sockklubb. Kul idé har jag tyckte länge, men har inte förr varit så lockad att själv delta. Men nu har jag ändå gått med, nu när jag fick sockar på hjärnan.

Nu är jag klar med mars månads sockar, sockarna "Ewa" av Ulrika Korkala på stickamera.
De är stickade med "Cesana", ett sockgarn jag köpt på Lidl och haft liggandes ett tag. Ett helt ok garn att sticka med, över förväntan med tanke på inköpsstället. Det gick åt 50 g. Men så kunde jag kanske stickat lite längre skaft.
Det var första gången jag provade magic loop. Men det var definitivt inte sista gången! Det tog ett tag innan jag fattade galoppen, jag trasslade till det ordentligt med mina nystan vid flertalet tillfällen och sambon nämde vid ett sådant tillfälle att det var så garnet skulle se ut om han skulle ge sig på att sticka.
Jag fick lite glapp mellan stickorna, så nästa gång ska jag vara mer nogrann i övergången.
Det var också första gången jag stickade in hälen sist. Det var väldigt praktiskt måste jag säga.


sockklubben hittar ni här.

Mönstret hittar ni här.

Nu ska jag ge mig i kast med april månads sockar, de verkar vara en liten större utmaning! Hoppas jag kan ro i land det bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar