onsdag 9 mars 2011

Filtar, babyplagg och kommande projekt

Det var ju ett tag sedan jag bloggade. Men det betyder inte att jag har legat på latsidan för det (bara på blogg-latsidan möjligtvis...) Sedan sist har lilla Elsa tittat ut. Så nu är handarbetstiden ännu mer begränsad än förr. Men eftersom Elsa är ett litet väluppfostrat barn (eller ett nöjt barn som andra kanske skulle uttrycka det) så blir det ändå en del gjort.
Här ser ni en gallerfilt som jag virkat efter denna beskrivning. Färgvalet och garnvalet var inte helt medvetet, det var snarare slumpen och latheten som avgjorde. Jag var på väg till jobbet en söndags fm och stannade som så många andra gånger på affären för att inhandla lite proviant. Där inser jag att jag glömt alla stick och virkrelaterade saker hemma. PANIK! Vad ska jag nu göra på rasterna?? Ok, snacka skit med kollegerna och dricka kaffe kan man ju göra. Men jag hade en liten idé i mitt huvud på hur man kunde virka en babyfilt i form av blommor som man sedan sydde ihop. För att testa så greppade jag ett garnnystan och en virknål u bara farten.  Sen fungerade inte min idé lika bra i verkligheten som i mitt huvud, vilket händer allt för ofta. Nu kommer jag på att jag vill testa göra en gallerfilt i stället. Påbörjar denna med detta garn, för att prova. Men jag virkar på, det går ju undan och garnet och färgen är ju inte så tokig. Här tänker jag nog att det ska bli en dockfilt egentligen. Men jag virkar vidare och så har det blivit en babyfilt! När Elsa tittade ut så visade det
sig att färgen också stämde.garn:
färg:
åtgång:
Tada! Mormorsrutefilten är klar!
Ok, det är väl inte helt sant. Den är monterad i alla fall. Nu står jag i valet och kvalet om jag ska köpa mer garn och virka en kant runt. Det skulle bli snyggt, men jag är trött på att lägga mer pengar och tid på denna filt. Jag har ju redan köpt mer garn en gång. Nu såg jag vid fotografering att filten håller på att gå upp vid ett ställe så jag får nog sätta mig och kolla över filten och laga så den inte havererar för mig.
Den är vikad enligt denna beskrivning. Garn och färger är samma som i beskrivningen, men jag har utökat den med några fler rutor. Det är en härlig tyngd i filten och trots luftigheten värmer den bra.

mått:
Vantar till lilltjejen i restgarn från mormorsrutefilten.
Det visade sig att jag inte alls var duktig på att sticka mönster med två färger. Jag provade en gång, när det inte blev bra så blev jag putt och repade upp och stickade in två simpla räder i stället.
Nu är ju dessa vantar stickade i ett tunt garn, de är dessutom stora på Elsa, så jag funderar på att ta och fodra dem med lite fleecetyg. 

Mönster

Här ser ni en bild på Elsa med hemmastickad outfit. Har ju stickat fler mössor också, men de är alla för stora.Kommande projekt

Jag föll totalt för dessa garner och kunde inte motstå. De är härligt glansiga och färgerna är underbara. Risken är dock att bambun gör att det färdiga resultatet blir lite sladdrigt. Men det återstår att se! Dessa garner ska i alla fall bli en mössa till Alice, bekrivning finns i magasinet jag köpte till.2 kommentarer:

  1. Ååh vad fina filtar! Och både koftan och byxorna var urgulliga på - och det beror inte bara på den ursöta bebisen ;-)Vad du hinner med!!!

    SvaraRadera
  2. Denice: tack för kommentaren.
    Det är bara vantarna som är stickade nu. Mormorsrutefilten monterades klart för en dryg månad sedan, men påbörjades för över två år sedan. gallerfilten blev klar för några månader sedan, har bara inte bloggats om.

    SvaraRadera