onsdag 3 november 2010

Trosor

Har man en snygg tunika måste man väl matcha den med ett par trosor?!? Nä, kanske inte...
Men jag hade lite tyg kvar och hittade ett mönster på trosor i det senaste numret av Ottobre 6/2010 som jag ville prova sy. Jag följde mönstret till punkt och pricka, förutom att jag inte använda enfärgat tyg till den invändiga grenbiten.
Jag lyckades klippa fel när jag klippte ut den första mönsterdelen, strechen kom på fel håll. Men jag insåg det ganska snart, jag funderade länge innan jag klippte och sen synade jag tygbiten och konstaterade att jag tänkt fel. Men som tur var så var det inget större svinn och jag borde nog ha lärt mig nått på kuppen, så det var ett bra misstag kan man säga!
Det andra bekymmret jag stötte på var att tråden på rullen tog slut när jag sydde dit mudden. Men jag hade två undertrådsspolar med samma tråd så det löste sig. Men när jag hade 5 cm kvar att sy totalt på trosorna tog ena spolen slut så jag fick spola över lite tråd från den andra underträdsspolen. Men tråden räckte. Resultatet blev ju att sömmen inte blev så fin, lite onödigt skvarvande. Alternativet var att sprätta och sy med någon annan tråd, eller åka och köpa ny blå tråd en annan dag. Men det kändes inte så lockande.
Jag är ganska nöjd med trosorna, dottern fick prova dem på i morse innan dagis. Men de är kanske aningens höga i midjan för min smak, men de ser absolut inte kontiga ut. Men syr jag ett par till längre fram så kommer jag nog göra dem något lägre. Sen är inte midjemudden helt rak, men skit samma. Jag skulle väl kanske inte gett bort detta paret trosor till någon annan, men de duger i alla fall för hemmabruk!

Nu ser jag fram emot att sätta saxen och symaskinen i ett nytt tyg.1 kommentar:

  1. Vilket ljuvligt tyg! Det hade jag velat ha en klänning i! :)

    SvaraRadera