måndag 22 november 2010

Stickat till mig själv, för ovanlighetens skull

För någon vecka sedan blev jag klar med något jag stickat till mig själv. Ett par helt underbara sockor, eller tofflor eller vad man nu vill kalla dem. Med våra dragiga golv och mina kalla fötter så de dessa redan blivit mina bästa vänner här hemma! Det var första gången jag provade att sticka flätor, och vet ni vad? Det var var inte så svårt som man skulle kunna tro. Ett annat plus med denna modell är att man slipper sticka det tråååkiga skaftet på sockan.
Mönstret är från drops och det hittar ni här. Jag har precis som mönstret rekomenderar använt mig av garnet "Alaska".
Jag tror jag har räknat det till att jag stickat ca 7 par sockor denna höst/vinter, så nu får det nog räcka för ett tag. Ja, sambon ska få sig ett par också, det får nog bli ett par klassiska raggisar, hittar inte så många spännande varianter på herrsockar.


'

Annars har jag mest surfat runt på nätet och samlat insperation. Jag har haft funderingar på filtar jag vill virka, baby plagg jag vill sticka mm. Men jag ska nog först se vad jag har för garn hemma och göra nått med det. Känner att jag befinner mig lite i en handarbetssvacka just nu. Har fastnat på ett mindre projekt som jag inte riktigt finner lusten i att fortsätta med, samtidigt som jag inte vill börja med nått nytt förrän detta är klart. Knepig situation, kanske ska jag sätta mig och sticka lite nu då, så jag kan börja på nått nytt någon gång!
Nästa grej får nog bli något man inte måste göra i par i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar