fredag 12 oktober 2012

The Honey Blouse

För ganska läge sedan hittade jag ett mönster på Etsy. Det var till denna blus - "The honey Blouse" från "make it perfect" Men det tog bra lång tid innan jag klickade hem mönstret. Men i bland är det så, tygval mm måste få mogna fram.
Denna blus var ganska enkel att sy. Och jag är nöjd med resultat i stort. Måste nog bara fixa en söm lite vid övergången från själv blusen till skärpet.
Det är mycket jag gillar med denna blus.
Jag gillar det "skruvade" utseendet på ärmslut och halslinning. Jag gillar att det är en rymlig variant, älskar skärpet och längden på ärmarna. Jag tycker faktiskt att det blev en riktigt snygg vardagsblus. Känner på mig att den kommer användas en hel del framöver.
Tyget kommer från karinottilia och är ett Cori Dantini tyg. Jag valde tyget mycket eftersom det liknade det på framsidan av mönstret. Sen är det tyvärr kanske inte min bästa färg att bära- men det ignorerar jag.
Mönstret köpte jag som sagt på Etsy, bara söka på namnet om du är intresserad.

Själv slapp jag att vara med på bild denna gång. Har ingen fotograf hemma, bara en stackars liten febrig tjej som sover bredvid mig i soffan. Därför bloggar jag från telefonen och om du får lägga huvudet på sned för att se bilderna är det därför. (ska ordna det nästa gång jag knäpper igång datorn.)

tisdag 9 oktober 2012

Sewaholic Alma

Jag har upptäckt vad kul det är att sy till sig själv. Jag fick också lite mersmak på Sewaholics mönster efter ha sytt Minouru jackan.
Detta mönster heter "Alma Blouse" och finns att köpa b.la hos MrsBao och Karinottilia Fabric, tyget är Kokka "Little letter from Nani Iro" som jag köpt hos MrsBao, men tyget finns även hos Karinottilia och där finns även en hel bunt andra färger. Tyget är fantstiskt mjukt, skönt och som en dröm att ha på sig!
I sidan på denna blus finns ett dolt blixtlås. Det var premiär för min del att sy ett sådant. Det blev sprättat ett par gånger och tillslut fick jag nöja mig trots att jag inte blev helt nöjd - jag vågade inte sprätta en gång till eftersom tyget började bli lite väl skört.
Jag är enligt Sewaholic en stl 4 över byst och höfter, men stl 8 över midjan (hmm...dags att dra ner på godiset??) Men det är ganska lätt att anpassa så mönstret passar, jag har helt enkelt hoppat mellan storlekarna när jag ritade mönstret på mönsterpapper. Jag fick även justera lite över bysen.
 Med mönstret följer tre olika ärmar och tre olika halsringningar. Nästa Alma blir nog en långärmad variant som passar årstiden bättre. På denstundande syfestivalen planerar jag att köpa tyg till nästa Alma. Och kanske även till nästnästa....Är sugen på en i ett Cori Dantini tyg som Karinottilia säljer men är även sugen på en till av detta underbara Kokkatyg, men då kanske i midnattsblått.



Inser att jag ser lite creepy ut, det beror (mest) på min dåliga fotoredigering, tog bort de röda ögonen.


Visst blev det fint med sticknar runt halslinningen?


måndag 1 oktober 2012

Sewaholics Minoru med Karins hjälp

Är jag nöjd eller är jag nöjd!? Denna helt underbara jacka har jag sytt. Jag följde Karinotillias sewalong, och med hjälp av Karins proffsiga hjälp gick det smidigt och bra.
Yttertyget är ett Hilco tyg som heter Easy cotton jag köpt i Karins shop www.karinottilia.se -därifrån hittar du även en länk till hennes blogg, där alla hennes sewalong inlägg finns + en hel del annat. Fodertyget är jag helt förälskad i! Det är ett Cori Dantini tyg som även det är köpt av Karinottilia.

Jag valde att inte sy någon luva på jackan. Men jag lade till fickor i sidsömmen. Enbart innerfickor är för lite för mig. Ärmarna är långa, vilket jag älskar! Det är skönt om de går ner en bit över handen. Älskar även att kragen är så hög om man drar dragkedjan hela vägen upp. Jag fick justera storleken lite för att passa min kroppsform. Den justeringen blev jag väldigt nöjd med!