tisdag 9 oktober 2012

Sewaholic Alma

Jag har upptäckt vad kul det är att sy till sig själv. Jag fick också lite mersmak på Sewaholics mönster efter ha sytt Minouru jackan.
Detta mönster heter "Alma Blouse" och finns att köpa b.la hos MrsBao och Karinottilia Fabric, tyget är Kokka "Little letter from Nani Iro" som jag köpt hos MrsBao, men tyget finns även hos Karinottilia och där finns även en hel bunt andra färger. Tyget är fantstiskt mjukt, skönt och som en dröm att ha på sig!
I sidan på denna blus finns ett dolt blixtlås. Det var premiär för min del att sy ett sådant. Det blev sprättat ett par gånger och tillslut fick jag nöja mig trots att jag inte blev helt nöjd - jag vågade inte sprätta en gång till eftersom tyget började bli lite väl skört.
Jag är enligt Sewaholic en stl 4 över byst och höfter, men stl 8 över midjan (hmm...dags att dra ner på godiset??) Men det är ganska lätt att anpassa så mönstret passar, jag har helt enkelt hoppat mellan storlekarna när jag ritade mönstret på mönsterpapper. Jag fick även justera lite över bysen.
 Med mönstret följer tre olika ärmar och tre olika halsringningar. Nästa Alma blir nog en långärmad variant som passar årstiden bättre. På denstundande syfestivalen planerar jag att köpa tyg till nästa Alma. Och kanske även till nästnästa....Är sugen på en i ett Cori Dantini tyg som Karinottilia säljer men är även sugen på en till av detta underbara Kokkatyg, men då kanske i midnattsblått.Inser att jag ser lite creepy ut, det beror (mest) på min dåliga fotoredigering, tog bort de röda ögonen.


Visst blev det fint med sticknar runt halslinningen?


3 kommentarer:

  1. Blusen blev såå fin! Älskar det tyget också! :)

    SvaraRadera
  2. Vad fin! Minouro jackan är super fin den med. Köpte mönstret på Syfestivalen och hoppas på att sy en som blir klar till våren.

    SvaraRadera
  3. Vad fin! Jag gillar urringningen i halsen jättemycket.

    SvaraRadera