måndag 26 november 2012

Varit på syträff

I går träffades vi några stycken "sytokar" och sydde. Som vanligt är man tidsoptimist och tror man ska hinna mer än man gör. Eller man och man,- jag.
Jag hade en hel del utklippt som fick följa med hem igen, men vad gör det? Det är alltid trevligt att ha lite färdigklippt när systunderna är begränsade.
Det var himla trevligt och en hel del fick jag sytt ändå.
En ny top till mig själv, en klänning i rosettyg till lillasyster och en kjol till storasyster. Kanske hann jag med någon julklapp också, men det berättar jag inte om nu.

Rosettklänningen är sydd i tyg från liandlo och röd mudd från stoff och stil i halslinning och ärmslut. Mönstret är ett omritat bodymönster. Jag rynkade volangen med overlocksymaskinen (himla smidigt!) och sydde en rullfåll längst ner.
Dottern blev helnöjd.

Min top är sydd i bomullsjersey. Som mudd längst ner och i hals och ärmslut har jag svart viskosjersey från stoff och stil. Mönstret är köpt av Bibbi, men jag gjorde om det lite.

Storasysters kjol är sydd i samma singeljersey som min top och med mudd från stoff o stil. Mönstret har jag ritat efter en tut på Geckos blogg.

Inte en fåll så långt ögat kan nå. Jag gör jag kan för att slippa fålla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar