torsdag 19 juli 2012

Ugglor på Annelund


Vad kul det är att sy när det går bra! Och dessa tre plagg gick som som på räls att sy. Jag tror bestämt jag börjar bli vän med min bandkantare.
Och nog är jag lite små förälskad i Linda Klings ugglor från JNY, det förhöjer känslan när man beundrar det färdiga plagget när man är klar.
 Ugglorna och matchande tyger (alla från JNY) inföskaffades för att sy ett babykit, men det räckte även en body till min lilla Elsa. Hon behöver ett helt gäng nya bodys och byxor inför dagisstarten. Jo, för nu är det snart dags för henne att göra entré på förskolan. Själv ska jag sätta mig i skolbänken igen efter si så där 5 års uppehåll. Men bättre sent än aldrig. Det känns väldigt nervöst måste jag säga. Någon undrade hur lilla Elsa skulle klara sig på förskolan, det är jag inte så nervös för. Jag är mer nervös för hur de andra barnen ska klara sig. Hoppas de antingen är större och starkare än Elsa, alternativt att de inte har så mycket hår för Elsa att dra i....det är en stor hobby hon har skaffat sig, här hemma i alla fall. Men mest när hon har tråkigt, och det kanske inte hon kommer ha tid för på förskolan. Fast så klart är jag nervös för Elsa också, hoppas hon kommer trivas, mitt lilla hjärta!

Babykitet är sytt i Ottobre mönster (omlottbody 6/2007 och byxor 1/2012) båda i stl 56. Dessa är tänkta som en present till en kollegas barn som ska komma i dagarna. Nu hoppas jag inte hon läser min blogg (tror inte det) men om hon gör det så kan jag meddela henne här att jag absolut måste/vill få träffa henne och den nya familjemedlemmen så snabbt som möjligt efter ankomst, eftersom kitet som sagt är i stl 56.
Tyget är dock mer turkost i verkligheten än på bild. Tyvärr ser bodyn lite knölig ut med det beror på hur det hänger.

Bodyn till Elsa är i stl 80 och jag tror det mönstret kan komma från sykurser.se. (dåligt minne...) Gillar den modellen med knäppning på axeln.
Men ser ju i bland sådana plagg som ser ut som man har nått långärmat under kortärmat. Jag har inte tidigare sytt sådan ärmar, och egentligen visste jag inte hur man bruka sy. Men jag synade ett köpe plagg och provade. Det blev bra!
Jag klippte den korta ärmen med 1 cm sömsmån nertill. Sen klippte jag resten med 1 cm sömsmån upptill, (altså inte hela ärmen, utan bara den nedre delen) och sen sydde jag ihop dem med kantbandet. Smidigt, enkelt och snyggt. Sen får man dock inte ha en för slö maskin när man ska sy ihop ärmen, det blir ju en del lager tyg man ska plöja igenom precis vid skarven.
Kanske hade det blivit mer enheltligt att ha även de kortare ärmarna med ugglor, men tyget räckte inte till det. Men det blev bra ändå.


Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och sticka lite. Det var länge sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar