måndag 16 april 2012

Amy Butler weekender bag

Titta på min fantastiska väska! Den har jag sytt med hjälp en sew along på nätet. En helt fantastisk idé, och denna sew along har Karin dragit igång, Karin som Karinottilia.se och karinottilia.blogspot.com. Hon har även en Facebook grupp för oss sew alongare. (länk kan du hitta hos henne)

Denna gång fick hon även hjälp av Helen som http://hellosblogg.blogspot.se
Helt fantastiska tjejer som otroligt pedagogiskt guidat mig genom alla svåra moment i denna sömnad. Gå in på deras bloggar om ni inte redan gjort det! De är mina idoler.

Det har inte varit enkelt. Det har varit blod och svett, tårar han jag klarar mig i från (så allvarligt tar jag inte på min sömnad..) jag stötte på lite mindre problem här och var. Tex så hade jag svårt att bli nöjd med dragkedjan. Jag vet inte hur många gånger jag sprättade, men en hel kväll tog det. Dagen efter märkte jag till min fasa att jag sytt på fel dragkedja. Sydde i en beige i stället för grå. Men det fick vara så, fast jag kommer gräma mig över den varje gång jag ser den resten av mitt liv. Men den är ju snyggt sydd i alla fall, försöker trösta mig med det. Nått annat jag hade svårt för var passpoalerna. Det var första gången jag sydde passpoaler ska jag erkänna. Men det gick ju det också. Inte blev långt ifrån perfekt, men det duger. Men svårast var ändå att sy ihop väskan! Det var tjockt med många lager tyg och tjocka mellanlägg. (det var här maskinen luktade bränt som jag skrev om i förra inlägget)
Jag är otroligt nöjd att ha sytt denna väska och jag har lärt mig både det ena och det andra, bland annat att se till att sy dit rätt dragkedja.
Nått jag är väldigt nöjd med är tygvalet. Yttertyget är ett Amy Butler tyg och fodret och passpoalerna är lakansväv. En härlig färgklick som jag blir glad av!

Nått annat jag är otroligt nöjd med är fodret. Jag sydde i det så bra, det blev liksom bara perfekt!

Ok, jag ska väl kanske erkänna att jag går lite händelserna i förväg. Fodret är utklippt, längre har jag inte kommit. Men det kommer bli så bra så när det är klart!
Fodret tänkte jag sy klart senare i veckan, eller kanske nästa. Nu behöver jag en paus från weekendern känner jag.

Nästa sew along så ska vi sy en BH. Jag tänkte hänga med på den också.
Den kommer dock varken Karin eller Helen hålla i utan en annan jätte duktig tjej som heter Malin som driver bloggen mulligaM.blogspot.com
Anmäl dig om du vill vara med!


1 kommentar: